Proč zvolit právě laminátové podlahy?

Laminátové podlahy zaujímají na trhu významné místo již delší dobu. Jsou vnímány především jako alternativa k podlahám ze skutečného dřeva. Laminátových podlah je dnes celá řada. Hýří barevností, různou strukturou a styly. U nás si můžete vybrat od předních výrobců AlsafloorBalterioMeister či Tarkett.

Vhodné do namáhaných prostor

Laminátové podlahy se perfektně hodí do namáhaných prostor. Povrch je velice tvrdý a odolný proti odření a poškrábání. Tlak nábytku, kolečkové židle, vysokých podpatků ani běžné chemikálie tuto podlahu neponičí. Laminát je o mnoho odolnější než dřevěná podlaha. 

Laminátovou podlahu lze položit do většiny místností, s výjimkou koupelen a kuchyní, kde by vlivem vlhkosti mohlo dojít k jejich poškození. Tento typ podlah lze použít také ve veřejných a komerčních prostorách. Podlahy se vyznačují vysokou stabilitou, maximální odolností a minimálními nároky na údržbu.

Mezi další pozitiva laminátových podlah patří také jednoduchá a rychlá pokládka. V menším pokoji může být položena už za čtyři hodiny. Jednotlivé dílce podlahy se k sobě jednoduše slepí nebo zacvaknou.

Největší výhodou této jednoduché pokládky, která je na postavena na systému zámkových spojů, je to, že při stěhování se může lehce rozložit a vzít sebou. Díky schopnosti vést teplo a malé konstrukční výšce je ideální pro podlahové topení. Barevná stálost a odolnost proti vzniku skvrn je další výrazné pozitivum těchto podlah.

 

A poslední neméně důležitou předností, kterou je nutno zmínit je cenová dostupnost. Jsou mnohem levnější než podlahy dřevěné a přitom vypadají stejně dobře.