Z jakých materiálů jsou vyráběny plovoucí podlahy?

Plovoucí podlahy jsou vyráběny z různých materiálů. Ve specializovaných obchodech můžete zakoupit:

  • laminátové plovoucí podlahy
  • dřevěné plovoucí podlahy
  • plovoucí podlahy z exotických dřevin
  • vinylové plovoucí podlahy
  • korkové plovoucí podlahy

Výraz “plovoucí podlaha“ znamená, že podlahová konstrukce je oddělena od nosného podkladu i od všech vertikálních prvků, a v podstatě "plave". Velkou výhodou těchto podlah je jejich jednoduchá pokládka, rychlá montáž a snadná oprava nebo výměna poškozené lamely.

Laminátové plovoucí podlahy

Laminátové plovoucí podlahy patří mezi velmi oblíbené podlahové krytiny, které lze položit do většiny místností, s výjimkou koupelen a kuchyní. Laminátové podlahy se vyznačují vysokou stabilitou, maximální odolností a minimálními nároky na údržbu

Laminátové podlahy jsou vyráběny v mnoha zajímavých barvách a dekorech, které věrně kopírují dlažbu, kámen i přírodní povrch dřeva. Velkou výhodou laminátových podlah je také jejich jednoduchá údržba a nízká pořizovací.

Dřevěné plovoucí podlahy

Dřevěné plovoucí podlahy jsou vhodné pro pokládku výrazně využívaných prostor, jako jsou ložnice, dětské pokoje nebo obývací pokoje.

Dřevěné plovoucí podlahy, třívrstvé dřevěné podlahy, jsou vyráběny v tloušťce 13 - 15 mm. Jedná se o speciální konstrukci dřevěného materiálu spojeného křížovou vazbou, která zabezpečuje jeho stabilitu.

Plovoucí podlahy z exotických dřevin

Plovoucí podlahy z exotických dřevin se v posledních letech stávají čím dál oblíbenější. V bytech, kancelářích i veřejných místnostech působí velmi luxusně a vytváří tak velmi honosný vzhled. Nejčastějšími dřevinami jsou bambus, tauri nebo doussie.

Vinylové plovoucí podlahy

Vinylové plovoucí podlahy se hodí do téměř každého interiéru. Tento typ podlahové krytiny má spousty pozitivních vlastností - odolnost vůči vlhkosti, jsou snadno udržovatelné a mají dlouhou životnost.

Vinylové plovoucí podlahy jsou vyráběny v mnoha zajímavých moderních dekorech. Spousta z nich má elegantní design, který pozvedne každý bytový interiér. Vinylové podlahy jsou vhodné také pro podlahová vytápění.

Korkové plovoucí podlahy

Korkové plovoucí podlahy se stávají stále více oblíbenější. Tento typ podlah je vhodný především do obytných místností. Korkové plovoucí podlahy se zámkovým spojem spojují přednosti korkových podlah s jednoduchou a rychlou pokládkou.