Proč zvolit PVC?

Původně vyráběné PVC byla podlahová syntetická krytina. Toto prehistorické PVC nejlépe znají ti, kteří bydlí v panelovém domě. Bylo šedé, nevýrazné, s nudným vzorem. S dnešním moderním PVC to nemá nic společného. Současné PVC je kombinováno s různými moderními prvky, jako jsou izolační, tlumící a nosné vrstvy.

Tato podlahová krytina se stala opět velmi žádaným zbožím. Odborníci z tohoto nevzhledného kousku plastu dokázali udělat něco moderního, elegantního a praktického. Hodí se, jak do rodinného domu, tak do bytu a to do všech možných pokojů, sklepů a dalších částí domů.

PVC se obecně rozděluje do dvou základních kategorií:

  • Homogenní – tyto podlahoviny nemají žádný vzor, buď jsou melírované, nebo jednobarevné. Toto PVC se skládá pouze z jedné vrstvy hmoty, které jsou používány do extrémně zatížených prostor.
  • Heterogenní – zde je několik na sebe nalisovaných vrstev a jsou vyráběny v různých dekorech. Dále se dělí ještě do podskupin: měkčené a tvrzené. Také jsou vhodné do namáhavých prostor jako PVC homogenní.

Velkou výhodou PVC je pružný a tvárný materiál. Tato podlahová krytina je velice příjemná na došlap a oproti ostatním typům podlah je výrazně teplejší a tišší. Zvuk tlumí nejlépe ze všech podlahových krytin.

Vyrábí se v šířích od 1 m do 5 m a tloušťkách od 1 mm do 5,5 mm, což umožňuje pokládku bez nastavování.

Každého na první pohled určitě uchvátí obrovský výběr barev a vzorů. Velice často ani nepoznáte, že jde o imitaci různých druhů dřeva, korku, bambusu, dlažeb, parket nebo kamene. Jsou antialergické, cenově dostupné a vysoce odolné vůči opotřebení.