Proč zvolit právě vinylové podlahy?

Vinylové podlahy jsou na trhu poměrně novinkou. Zájem o ně rychle roste. Polyvinylchlorid, zkráceně zvaný PVC, již neslouží jen k výrobě měkčeného PVC, ale začal se používat k výrobě právě velice odolných vinylových podlah. Samotná podlaha se skládá z několika různých vrstev PVC.

Tento druh podlahy se dá použít kdekoliv, ať už to jsou rodinné domy či veřejné prostory, jako například banky nebo hotely. Z naší nabídky si můžete vybrat od firem Earthwerks, Thermofix, DESIGNline, Expona nebo  Adramaq.

Vinylové podlahy jsou velice odolné ve vlhkém prostředí a vodě, takže se hodí i do koupelen. Silná nášlapná vrstva je velkou obranou před poškozením. Tato podlaha odolá kolečkové židli i nábytku, ale také různým chemikáliím a pádů těžkých předmětů. Další výhodou je také snadná pokládka. Probíhá velice rychle díky systému zámků. Díly podlahy se pokládají vedle sebe, takže mezi jednotlivými díly nevzniká spára.

Vinylové podlahy jsou také vhodné pro umístění podlahového topení. Působí tak velmi teple a příjemně na dotyk. Vynikající rozměrová stálost a příjemná chůze po podlaze patří k dalším přednostem vinylových podlah. V neposlední řadě je tady design a vzhled. Jsou nabízeny v mnoha variantách a dokáží věrohodně imitovat dřevo, kámen, dlažbu i kov.

 

Jak vinylovou podlahu udržovat?

Údržba vinylové podlahy je další plus, jelikož není vůbec náročná. Díky odolnosti proti vodě se může vytírat mokrým hadrem. Dále se mohou klasicky zametat či vysávat. Při vysávání je vhodné používat na nástavce štětinky, které jsou v základní výbavě vysavače.

48 hodin po dokončení instalace by se měla vinylová podlaha očistit neutrálním čistícím prostředkem. Odstraní se vzniklá špinavá voda mopem nebo vysavačem na vodu a podlaha se opláchne čistou vodou.

 

Navštivte naši pobočku v Praze nebo Plzni a přesvědčte se na vlastní oči o kvalitách vinylových podlah.