Co je to vlastně korek?

Korek je přírodní materiál, který se používá nejen pro korky do vína, ale také pro korkové podlahy. Korek se získává z dubu korkového.

Korek do vína i na podlahu

Kůra se odřezává pomocí speciálních nožů a celý proces probíhá poměrně pomalu. Ze stromů se nejprve musí odstranit svrchní kůra, která se nedá použít. Kvalitní kůra je až pod ní a roste a sklízí se až po 9 až 15 letech. Je to právě tato kůra, která se používá na korky do vína, korkové podlahy nebo izolační materiály. Ačkoliv je celý proces zdlouhavý a je potřeba speciální techniky a trpělivosti, koupíte metr čtvereční korkové podlahy od 300 korun.

Zpracování korku

Kůra je následně zpracovává, v našem případě do desek, které po pokládce tvoří příjemně teplou a přírodní korkovou podlahu. Korkové podlahy byly velice moderní již v 50. letech minulého století. A nyní se vrací opět do módy. Tato podlahová krytina má atraktivní strukturu a kresbu, která se zvyšuje s masivností korku. Vyrábějí se v několika variantách povrchové úpravy, převážně v tloušťkách 3,2 mm až 8 mm.


Korkové podlahy

Korkové podlahy jsou krásnou a zároveň ekologickou variantou podlahové krytiny. Korek díky své měkkosti a pružnosti šetří naše klouby při chůzi, hřeje a je velmi příjemný na dotek. Podlahy z korku jsou také skvělým řešením do domácnosti, kde žije alergik. Korek je totiž antialergenní a prach a létající alergeny odpuzuje. 

 

Korkové podlahy dodají vašemu interiéru typicky přírodní a jedinečný vzhled. V našem e-shopu si vyberte korkové podlahy různých typů v zajímavých odstínech.