Do jakých prostor se hodí korkové podlahy?

Korek je přírodní a vysoce ekologický materiál, který je vyhledáván především kvůli svým skvělým tepelně-izolačním vlastnostem. Pro svou měkkost a pružnost se hodí do obytných prostor kde bude šetřit naše klouby při chůzi. 

Něco málo o korku 

Korkové podlahy jsou vyráběny z vnější části kůry dubu krokového. Kůra se odřezává pomocí speciálních nožů a celý proces probíhá poměrně pomalu. Ze stromů se nejprve musí odstranit svrchní kůra, která se nedá použít. Kvalitní kůra je až pod ní a roste a sklízí se až po 9 až 15 letech.

Vhodné do dětských pokojů i pro alergiky

Korkové podlahy jsou ideální podlahovou krytinou pro alergiky, jelikož jsou antistatické, nepohlcují zápach ani nepřitahují prach. Jsou nehořlavé, odolné proti vodě a mají protiskluzové vlastnosti. Je vhodný do dětských pokojů, kde děti tráví hodiny a hodiny na zem, do ložnic i obývacích pokojů. Díky své nízké tepelné vodivosti je skvělým materiálem pro podlahové vytápění.

 


Výhody a nevýhody korkových podlah

Korkové podlahy jsou náchylnější na poškození, a proto se nehodí do silněji namáhaných prostor. Jejich nevýhodou je také vysoká barevná nestálost. Korek ztrácí na slunci barvu, a tak se nám může stát, že když po roce či dvou posuneme skříňku, bude podlaha pod ní jiná než ve zbytku místnosti. Částečně tomu lze zabránit použitím více vrstev laku, než je doporučeno.

K výhodám korkových podlah patří snadná pokládkaúdržba a poměrně nízká cena. Koupit si můžete i ryze přírodní, bez jakéhokoli ošetření. Jedinou jejich nevýhodou je více práce při pokládce, protože lakování bude na vás.

 

Korkové podlahy dodají vašemu interiéru typicky přírodní a jedinečný vzhled. V našem e-shopu si vyberte korkové podlahy různých typů v zajímavých odstínech.