Proč zvolit právě korkové podlahy?

Korkové podlahy byly velice moderní již v 50. letech minulého století. A nyní se vrací opět do módy. Tato podlahová krytina má atraktivní strukturu a kresbu, která se zvyšuje s masivností korku. Vyrábějí se v několika variantách povrchové úpravy, převážně v tloušťkách 3,2 mm až 8 mm. U nás si můžete vybrat korkové podlahy od výrobců Meister a Wicanders.

Zvolit můžete korkové podlahy jako lepené nebo plovoucí, které jsou opatřeny uniclickovým zámkem a snadno se pokládají. Korek má výjimečnou strukturu s mnoha skvělými vlastnostmi. Tyto podlahy jsou velice pružné a to díky jedinečné stavbě buněk tvořících korek, takže se podlaha nezdeformuje a Vy šetříte své klouby. Díky této vlastnosti se využívají jak v rodinných domech či bytech, tak i na pracovištích.

Lepená korková podlaha

Plovoucí korková podlaha


Korkové podlahy také šetří vaši peněženku, jelikož jsou dobrým přírodním izolantem a snižují úniky tepla. Spolehlivě také tlumí zvuk. Korek je považován za materiál, který nepodléhá hnilobě a výborně snáší změny teplot. Oproti dřevu je korek méně náchylný na poškození vlhkem. Další skvělou vlastností je odolnost korku

Podlaha nemusí mít pouze hnědou přírodní barvu, mohou být barevně rozmanité a můžete si tak vybrat takový design, který se bude hodit přesně do vašeho interiéru. Barvy a vzory můžete také kombinovat. V našem e-shopu si vyberte korkové podlahy různých typů v zajímavých odstínech.