Udrží si korkové podlahy svoje vlastnosti?

Ihned ze začátku si musíme uvědomit, že korek je čistě přírodní materiál, tudíž od něj lze očekávat různé změny způsobené časem. Vzhledem ke způsobu pokládky je však zajištěno, že se korkové podlahy nijak časem nedeformují ani jinak nemění svůj tvar. Tedy samozřejmě pod podmínkou, že se neobjeví jiné vnější vlivy jako spodní vlhkost. Samozřejmě, že vylitá sklenice vody, která se následně utře nemá na životnost žádný vliv.

Vlastnosti korkových podlah

Korkové podlahy jsou náchylnější na poškození, a proto se nehodí do silněji namáhaných prostor. Jediná vlastnost, která se u korku časem většinou mění, je sytost odstínu vámi zvoleného designu. Je totiž pravděpodobné, že místnost bude dostatečně prosvětlena na to, aby korek jakožto přírodní materiál časem o něco zbledl. Částečně tomu lze zabránit použitím více vrstev laku, než je doporučeno.

K výhodám korkových podlah patří snadná pokládka, údržba a poměrně nízká cena. Koupit si můžete i ryze přírodní, bez jakéhokoli ošetření. Jedinou jejich nevýhodou je více práce při pokládce, protože lakování bude na vás.